سویا سس دارک شیشه ای
در زمان های قدیم به سس سویا دارک آب سس می گفتند.
اصطلاح سس سویا برای اولین بار در زون شنگ بن جیان توسط گائو لیان از سلسله مینگ
به وجود آمد که “وقتی از آن استفاده می شود، یک کاسه روغن بریزید و سپس سس سویا، سرکه و مقداری شکر به آن اضافه کنید…”
در سال 753 پس از میلاد، ژیان ژن، بنز معروف سلسله تانگ،
از ژاپن دیدن کرد و فناوری ساخت سس سویا را به ژاپن آورد.
از آن زمان به بعد، مردم ژاپن یاد گرفتند که چگونه سس سویا را دم کنند.
در سال 804 (سال بیستم دوره ژن یوان، سلسله تانگ)، کنگ های، بنز معروف ژاپنی،
زمانی که در چانگان چین باستان تحصیل می کرد، در مورد فن آوری ساخت سس سویا نیز بسیار بیشتر آموخت و به ژاپنی ها آموزش داد.
نحوه تولید
دم کردن طبیعی با حمام روزانه و شبانه
سویا سس دارک از لوبیاهای زرد شمال شرقی چین تصفیه شده ساخته می شود که انتخاب می شوند،
خیس می شوند و سپس بخارپز می شوند و با فشار بالا می جوشانند. لوبیا زرد بخارپز شده با آرد و
مخمر مخلوط می شود. مخلوط برای تخمیر تهویه شده به شیار مخمر فرستاده می شود.
کل فرآیند فوق توسط یک سیستم اتوماتیک و سیستم کامپیوتری نظارت و کنترل خواهد شد.
پس از 48 ساعت، مخمر سس رسیده به دست می آید. این مخمر سس را برای دم کشیدن
صد روزه در دیگ آفتابگیر با آب نمک قرار می دهند. کل فرآیند دم کردن کاملا طبیعی و بدون هیچ گونه کنترل دمای مصنوعی است.
حقایق تغذیه ای
سویا سس دارک را می توان برای عملکردهای مختلفی در آشپزی استفاده کرد.
برخی از غذای رامش را می توان با سس سویا دارک خیس کرد یا پخت تا غذا با سس قرمز تر
و خوش طعم تر شود. سس قرمز با رنگ خوراکی متفاوت است زیرا کاملا طبیعی و بدون هیچ گونه عنصر سمی است.
سس قرمز نه تنها غذا را جذاب تر می کند، بلکه افراد را معده نیز می کند.
طبق آمار تحقیقاتی، سویا سس دارک حاوی یک سری عناصر غذایی مانند پروتئین قند،
آمینوفنل، چربی، آنزیم، ویتامین B1، ویتامین B2، نیاسین، سولفات، فسفات، کلسیم و فسفر است.
سویا سس دارک به عنوان یک چاشنی خوشمزه و خوش طعم است و در عین حال مغذی است.
از کتاب های چینی باستان
سوبا سس دارک می تواند اضطراب و سم را در بدن شما از بین ببرد.
در “Qian Jin Fang” (نوشته شده توسط Sun Simiao از سلسله تانگ)،
“Wai Tai Mi Yao” (نوشته شده توسط وانگ تائو)، سس سویا به عنوان یک داروی رایج ذکر شده است.
یک درمان عامیانه وجود دارد، هنگامی که توسط زنبورها/حشرات سمی سوزانده شود یا گاز گرفته شود،
مردم از سس سویا برای تسکین استفاده می کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.