سس چیلی گارلیک که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار میگیرد
و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی مرسوم بوده است و
با ورود اسپانیاییها و پرتغالیها به این منطقه در سراسر اروپا، آفریقا و آسیا مورد استفاده قرار گرفت.
یکی دیگر از فرآوردههای گوجه فرنگی سس چیلی است: سس تندی که از گوجه فرنگی، سیر، پیاز، فلفل، سرکه، شکر و نمک تهیه میشود.
فرمول آن تقریباً شبیه کچاپ است، با این تفاوت که به جای پوره گوجه فرنگی که در تهیه کچاپ استفاده میشود،
در سس چیلی گارلیک ، از گوجه فرنگی که پوست آن گرفته شده و خرد شده باشد، استفاده میگردد.
البته بعضی از تولیدکنندگان مقدار شکر و پیاز آن را بیشتر از سس کچاپ به کار میبرند و
بعضی از سازندگان نیز فلفل بیشتری به آن میافزایند، تا تندی آن بیشتر شود.
اگر به تندی علاقه دارید باید بگویم آدم خوش شانسی هستید.
سس چیلی گارلیک علاوه بر طعم عمیقی که دارد می تواند به کاهش وزنتان هم کمک کند.
این سس برای انواع عذاهای گوشتی، ساندویچ های گرم،
طهم دار کردن گوشت کبابی و سیب زمینی سرخ شدده مناسب است.
سس چیلی گارلیک به دلیل تندی زیاد، برای کودکان و افرادی که به گوجه فرنگی و فلفل حساسیت دارند مناسب نمیباشد.
سرطان پانکراس یکی از شایعترین سرطانهای مهاجم در آمریکا و عامل مرگ بسیاری از افراد بیمار است.
در تحقیقات آمده است که capsaicin که در فلفل چیلی (قرمز) وجود دارد و
عامل تندی این فلفل است در آپوپتور و مرگ سلولهای سرطانی پانکراس نقش بسزایی دارد.
البته از آنجایی که تعادل در مصرف تمام مواد غذایی مهم است بهتر است از مصرف بیش از حد چیلی و سس آن پرهیز شود.
از اجزای دیگر سس چیلی، گوجه فرنگی است که فواید آن و آنتی اکسیدانهای آن ذکر گردید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.